torsdag 21 april 2016

Prov i energi

Prov, klicka på länken ! Password: mattestaffan


Quiz genomförs onsdag 11/5

Provbetyg
E: 40 %
D: 55 %
C: 70 %
B: 85 %
A: 95 %

Efter Quiz så arbetar du med frågan:

       


  • Du sitter i en expertgrupp och sveriges statsminister har kontaktat dig för att få råd i energifrågor. Han undrar om det är bra att vi satsar pengar på att bygga ut vindkraften och vad som är viktigt att tänka på. Han undrar också över hur vi kan få fram elektrisk energi ur vindkraftverken och hur vi ska få den elektriska energin till användarna ?
        Exempel på stödord: Klimat, växthuseffekt, generator, transformator, högspänning, 
        solen, luftens rörelseenergi, energiomvandlingar, 
  • Ge ett svar till statsministern där du motiverar och förklarar i text, bild och vid behov muntligt. OBS ! Texten får omfatta högst en sida med textstorlek 12.
Länkar att använda





Provbetyg :

E: Du kan beskriva någon fördel och någon nackdel med vindkraften.
    Du kan på ett enkelt sätt beskriva hur elektricitet bildas med hjälp av ett vindkraftverk

C: Du kan beskriva flera för och nackdelar med vindkraften. Du kan använda flera av stödorden och sätta in dem i ett sammanhang som visar på förståelse. Du kan till stor del beskriva hur en generator och transformator fungerar samt beskriva några energiomvandlingar som skett när vi  elen kommit fram till slutanvändaren.

A: Du kan beskriva och värdera flera för och nackdelar med vindkraften. Du kommer fram till en egen utvecklad och välgrundad åsikt. Du kan använda alla stödorden och sätta in dem i ett sammanhang som visar på djupp förståelse. Du kan utförligt beskriva hur en generator och transformator fungerar och beskriva de energiomvandlingar som sker från sol till vägguttag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar